Vo vode Štrbského plesa našli utopeného muža

25.09.2005 Poprad

Štrbské Pleso 24. septembra (TASR) - Nehybné ľudské telo na hladine Štrbského plesa vo Vysokých Tatrách spozorovala v piatok večer dvojica českých turistov, ...
Štrbské Pleso 24. septembra (TASR) - Nehybné ľudské telo na hladine Štrbského plesa vo Vysokých Tatrách spozorovala v piatok večer dvojica českých turistov, ktorá vzápätí informovala o náleze popradských policajtov.

Na miesto privolali vrtuľník Leteckej záchrannej služby (LZS) Air Transport Europe (ATE) z Popradu. Hovorca ATE Pavol Svetoň pre TASR uviedol, že o pomoc topiacemu sa človeku požiadali leteckých záchranárov kolegovia z RZP popradskej nemocnice. \"Po prílete na miesto sa pokúsil lekár muža oživiť. Po márnom úsilí konštatoval smrť\". Svetoň dodal, že neznámy muž mal pri sebe väčšiu sumu peňazí.
Podľa policajných zdrojov ide o staršieho muža nezistenej totožnosti vo veku 60 až 70 rokov. \"Lekár konštatoval smrť bez známok vonkajšieho násilia, pravdepodobne utopením v popoludňajších hodinách, \" uviedla pre TASR tlačová hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová. Dodala, že telo previezli do NsP v Poprade. Konkrétne odpovede o príčine smrti by mala dať nariadená pitva.
 

Vyberte región

mark